Konkurs z wiedzy prawnej Powiatu Bielskiego

W dniu 31 maja 2023 r. w I Liceum Ogólnokształcącym im. Tadeusza Kościuszki w Bielsku Podlaskim odbyła się kolejna edycja Konkursu z wiedzy prawnej Powiatu Bielskiego zorganizowanego przez Fundację Pasieka, pod honorowym patronatem Starosty Bielskiego Pana Sławomira Snarskiego

W zmaganiach konkursowych udział wzięły reprezentacje trzech szkół ponadpodstawowych z terenu Powiatu Bielskiego:
– I Liceum Ogólnokształcącego im. Tadeusza Kościuszki w Bielsku Podlaskim,
– II Liceum Ogólnokształcącego z BJN im. Bronisława Taraszkiewicza w Bielsku Podlaskim,
– Zespołu Szkół nr 1 im. Marszałka Józefa K. Piłsudskiego w Bielsku Podlaskim.

Uczniów powitał oraz przekazał życzenia powodzenia w konkursie Pan Mecenas Mateusz Kuźmicki – Przedstawiciel Fundacji Pasieka.

Po zakończeniu sprawdzania prac konkursowych odbyło się uroczyste odczytanie wyników konkursu oraz wręczenie nagród.

Laureatami konkursu zostali:

I. Aleksandra Kobuś – z II Liceum Ogólnokształcącego z BJN im. Bronisława Taraszkiewicza w Bielsku Podlaskim,

II. Emila Brzozowska – z I Liceum Ogólnokształcącego im. Tadeusza Kościuszki w Bielsku Podlaskim,

III. Maria Sitnicka – z I Liceum Ogólnokształcącego im. Tadeusza Kościuszki w Bielsku Podlaskim,

Serdecznie gratulujemy!

Wszyscy uczestnicy konkursu otrzymali od Starostwa Powiatowego w Bielsku Podlaskim pamiątkowe gadżety, a zwycięzca– nagrodę ufundowaną przez Fundację „Pasieka”.

Podsumowując zmagania konkursowe Pan Mecenas Mateusz Kuźmicki – przedstawiciel Fundacji Pasieka –  podkreślił, że uczniowie z Powiatu Bielskiego już po raz kolejny doskonale poradzili sobie z rozwiązaniem zadań konkursowych. Pan Mecenas podziękował uczniom za trud włożony w przygotowania oraz wyraził przekonanie, że w niedalekiej przyszłości spotka się z uczestnikami na wokandzie oraz urzędach.

Dziękujemy Panu Staroście Powiatu Bielskiego Sławomirowi Snarskiemu za wsparcie projektu, I LO im. Tadeusza Kościuszki w Bielsku Podlaskim – za wspaniałe przyjęcie, przedstawicielom szkół za znakomitą współpracę, a przede wszystkim uczniom za trud włożony w przygotowania do konkursu.