Konkurs z wiedzy prawnej Powiatu Hrubieszowskiego

17 kwietnia 2023 roku w siedzibie Starostwa Powiatowego w Hrubieszowie odbył się konkurs z wiedzy prawnej zorganizowany przez Fundację Pasieka. Wydarzenie cieszyło się gościnnym udziałem Pani Starosty Anety Karpiuk oraz prawników współpracujących z fundacją.

O godzinie 11:00 odbyło się oficjalne otwarcie konkursu, a głos zabrała Pani Starosta Aneta Karpiuk. Serdecznie przywitała uczniów z Zespołu Szkół nr 1 w Hrubieszowie, I LO im ks. Stanisława Staszica w Hrubieszowie oraz Zespółu Szkół nr 3 w Hrubieszowie wraz z nauczycielami, wyrażając życzenia złapania „bakcyla prawniczego” i chęci rozpoczęcia studiów prawniczych w przyszłości. Pani Starosta podkreśliła, że również sama była studentką prawa i doskonale zdaje sobie sprawę z trudności, jakie niesie ze sobą ta dziedzina nauki. Następnie życzyła wszystkim uczestnikom powodzenia w napisaniu testu.

Uczniowie przystąpili do konkursu, mając do dyspozycji pytania testowe oraz otwarte, wraz z krzyżówką. Czas na wypełnienie testu wynosił 30 minut. Po zakończeniu konkursu prawnicy z ramienia Fundacji Pasieka dokonali sprawdzenia testów.

Po zakończeniu sprawdzania testów, o godzinie 11:40 odbyło się uroczyste odczytanie wyników konkursu oraz wręczenie nagród. Okazało się, że najwyższy wynik zdobyła uczennica Liceum im. Tadeusza Staszica, uzyskując 47 punktów na 50 możliwych do zdobycia.

Na zakończenie Pani Starosta Aneta Karpiuk podziękowała serdecznie uczestnikom konkursu za ich udział oraz wyraziła wdzięczność wobec Fundacji Pasieka za zaangażowanie w organizację tego wydarzenia. Wyraziła również nadzieję na dalszą współpracę z fundacją i zapowiedziała możliwość organizacji kolejnych konkursów w przyszłości.

Konkurs z wiedzy prawnej zorganizowany przez Fundację Pasieka w Hrubieszowie z udziałem Pani Starosty Anety Karpiuk oraz prawników współpracujących z fundacją okazał się sukcesem, dając uczniom możliwość poszerzenia swojej wiedzy prawnej oraz promując edukację prawniczą wśród młodzieży.

Gratulujemy zwycięzcom !!!

Zapraszamy do relacji na stronie Starostwa Powiatowego w Hrubieszowie: https://www.starostwo.hrubieszow.pl/news/2275/konkurs-z-wiedzy-prawnej-zorganizowany-przez-fundacje.html